ایستگاه فضایی بینالمللی حاصل تلاشهای چند کشور برای سرمایهگذاری مشارکتی بر منظومه شمسی است و اکنون سازمان ملل متحد نیز قصد دارد به شخصه وارد رقابتهای فضایی شود.
به نقل از دیلیمیل، سازمان ملل متحد به تازگی قراردادی را با شرکت "سیرا نواد" برای پرتاب یک فضاپیمای "دریمچیسر" به مدار زیر زمین تا سال 2021 امضا کرده است.
این نهاد امیدوار است بتواند به کشورهای فقیری که استطاعت مالی برای برخورداری از برنامه فضایی خودشان را ندارند، اجازه بدهد تا محمولههایی را به مدار اطراف زمین ارسال کنند. این محمولهها میتوانند شامل آزمایشات ریزگرانش یا دستگاههای سنجش از راه دور باشند.
قرارداد دفتر امور فضای بیرونی سازمان ملل متحد با شرکت سیرا نوادا شامل استفاده انحصاری این سازمان از یکی از هواپیماهای فضایی دریمچیسر است. این نخستین بار است که سازمان ملل فضاپیمای خود را به فضا ارسال میکند.
این ماموریت 14 روز به طول خواهد انجامید و ابتدا به کشورهای در حال توسعه ارائه خواهد شد اما همه اعضای سازمان ملل متحد اجازه مشارکت در آن را دارند.
این سازمان اظهار کرده بود که انتظار داشت تجربیاتی در مورد ریزگرانش، سنجش از راه دور و آزمایشات سختافزار فضایی برای آزمایش در پرواز اول وجود داشته باشد اما همچنین اظهار کرده بود که به دنبال حامیان تجاری برای سرمایهگذاری در ماموریت هستند.
دریم چیسر یک فضاپیمای قابل استفاده مجدد است که از ظاهری شبیه یک شاتل فضایی کوچک برخوردار است. این فضاپیما میتواند حدود شش تن محموله را به مدار پائین زمین یا ایستگاه فضایی بینالمللی انتقال دهد.
نخستین پرواز مداری این فضاپیما قرار است در نوامبر امسال و پیش از آغاز انتقال محموله به ایستگاه فضایی در سال 2019 انجام شود.
نسخه دوم این فضاپیما نیز برای انتقال هفت فضانورد و محموله به مدار پائین زمین طراحی شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.